AUTUMN IN COPENHAGEN

IMG_3505

I´m in Denmark for a week. Back in my hometown Copenhagen to be with my family. I´m saying goodbye to a dear family-member who has always been there for me. It´s so hard. But it´s also time…

The weather reflects my mood. Some heavy rain, then blue sky followed by drizzle, some sunshine, wind, chilly air and so on. Incalculably. But all in all I´m happy to be here.

I have so fast gotten used to being back living in Spain that it was almost like landing on another planet when I reached the airport in Billund. That´s in Jylland – far from Copenhagen. That´s also where you can fly to very cheap from Tenerife when you really need to go to Denmark and are low on cash. A 30 minute bus ride and a 2,5 hour train ride (that cost more than the flight ticket!) will then get you to Copenhagen. Plus the waiting for the bus plus the obligatory delay at the train – The Danish State Railway always gets surprised by rain. Rain! Jeezuz, it´s raining like 400 days a year in Denmark! Well, rain was the excuse of the day… And I got up at 2.30 a.m. to reach my destination at 5 p.m.. Not too bad.

Well, back to “the other planet”: When I left Denmark 5 weeks ago to go to Spain it was still summer. People were still wearing shorts or skirts and short sleeves and the sun was still shining most of the time. 5 weeks later I landed in the Ice Age. Cold. Misty. Rainy. Grey. 10 seconds after leaving the plane I dearly wished I had brought my wooly gloves; 1 minute later I cought a cold. So this very moment I´m sitting in Grannys sofa with a big quilt and extra socks. And a glass of red wine (of course) – as this is the best medicine to get rid of a cold.

DA:

Jeg er i Danmark i en uge. Tilbage i min hjemby København for at være sammen med min familie. Jeg er her for at sige farvel til et kært familiemedlem, som altid har været der for mig. Det er så hårdt. Men det er også tid

Vejret afspejler mit humør. Noget kraftig regn, lidt blå himmel efterfulgt af støvregn, sol, vind, kulde og så videre. Uberegneligt. Men alt i alt jeg er glad for at være her.

Jeg har hurtigt vænnet mig til at være tilbage og bo i Spanien, at det næsten var som at lande på en anden planet, da jeg landede i lufthavnen i Billund. Det er i Jylland langt fra København. Det er også der hvor du kan flyve til meget billigt fra Tenerife, når du virkelig har brug for at rejse til Danmark og er low on cash. En 30 minutters bustur og en 2,5 timers togtur (som koster mere end flybilletten!) får dig herefter til København. Plus venten på bussen plus den obligatoriske forsinkelse på toget DSB bliver altid overrasket af regn. Regn! Jeezuz, det regner sådan cirka 400 dage om året i Danmark! , men regn var altså dagens undskyldning Jeg stod op kl 2:30 om morgenen for at nå mit bestemmelsessted kl. 5 om eftermiddagen. Ikkedårligt endda.

Nå, tilbage til “den anden planet”: Da jeg forlod Danmark for 5 uger siden for at bosætte mig i Spanien, var det stadig sommer. Folk gik stadig i shorts eller nederdele og korte ærmer og solen skinnede det meste af tiden. 5 uger senere landede jeg i istiden. Koldt. Tåget. Regnfuldt. Gråt. 10 sekunder efter jeg forlod flyet, ønskede jeg inderligt at jeg havde medbragt mine uldne vanter; 1 minut senere blev jeg forkølet. i dette øjeblik sidder jeg i mormors sofa med en stor dyne og ekstra sokker. Og et glas rødvin (selvfølgelig) da dette er den bedste medicin til at slippe af med en forkølelse.

2 kommentarer til “AUTUMN IN COPENHAGEN”

Any comments on this issue?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s