Cremet Aubergine-Suppe, mums!

For nogle dage siden lavede jeg en (hvis man godt selv må sige det om sin egen mad) rigtig god suppe. Jeg gad ikke køre ud og handle, så den blev lavet ud fra “hvad der lige var i køle- og køkken-skabet”. Og resultatet? Tja, det bliver ihvertfald ikke sidste gang der bliver serveret Cremet Aubergine-Suppe her!

Her følger opskriften (forret til 4 personer):

Ingredienser: 2 auberginer, 1 tomat, 1 løg, 4 kartofler, 1 stor porre, 1½ dl. fløde, 50 g. Cheddar-ost, 1 spsk. smør, 1 tsk. sukker, 8 dl. vand, ca. 1 dl. olivenolie, 4-6 blade basilikum, 3 kviste timian, 1 stor kvist rosmarin, salt og peber.

Fremgangsmåde: Skræl kartoflerne og skær dem i store tern. Læg dem i en gryde. Rens løget og porrerne, skær dem i store tern/stykker og læg dem ned til kartoflerne. Hæld 8 dl. vand ved og tilsæt 1 spsk. olivenolie, salt og sukker. Læg de hele basilikumblade samt rosmarin- og timian-kvistene ved og bring vandet i kog. Når det koger, skru ned og tilsæt tomaten skåret i både. Lad det hele koge mørt i cirka 12 minutter.

Mens grøntsagerne koges, tilberedes auberginerne. Vask auberginerne og skær dem i knap 1 cm. tykke skiver. Drys med salt og peber og steg dem med rigeligt olivenolie ved svag varme. De vil hurtigt suge olien til sig og blive møre. Læg dem til “afdrypning” på et stykke køkkenrulle.

 

Når grøntsagerne er møre, tages gryden af varmen. Lad den køle lidt ned, men hæld ikke vandet fra. Fjern rosmarin- og timian-kvistene (de fleste blade er faldet af under kogningen). Tilsæt en spsk. smør, 1½ dl. fløde og alle auberginerne. Blend det hele (jeg brugte en stavblender) til en cremet suppe.

 

 

 

Inden servering tilsættes osten skåret i fine tern (jeg brugte Emmental da jeg ikke havde andet, men jeg er sikker på at en Cheddar vil være ideel her). Server med lunt brød. Velbekomme!

 

Any comments on this issue?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s