Ahhhh, morgenbrød…

I Danmark er der i mange familier tradition for at gå/løbe/cykle/køre til bageren på mærkedage og i weekenden. Også i min. Når der vel og mærke har været en frivillig til at suse afsted. Hvis ingen meldte sig, kunne vi helt sikkert finde en pose frosne håndværkere i fryseren eller min mor kunne diske op med hjemmebagte boller. Så for mig er morgenbrød forbundet med hyggelige morgener sammen med familien.

I Spanien spiser man generelt ikke brød til morgenmad. Hvis man overhovedet spiser morgenmad, er det gerne en skål cornflakes, guldkorn, chokobimser (med autentisk chokolade-smag… er det bare mig, der syntes det lyder kunstigt?), müsli-knas eller noget andet der kommer fra en farverig æske. Eller en kop kaffe med et par “Magdalenas” (muffins) eller “Sobaos” (mini-sandkager), men det går vist mere under kategorien “kager” fremfor “brød”. Til gengæld kan den obligatoriske formiddags-bocadillo (sandwich) ikke undværes, så spanierne bliver altså ikke helt snydt for brødet.

Godt, klassisk, dansk morgenbrød som rundstykker, håndværkere, trekornsboller, tebirkes og wienerbrød kan man ikke få hernede. Jeg har fundet en tysk bager, der tilnærmelsesvis kan fremstille et rundstykke, men krummen er alligevel bare ikke den samme. Og i Ikea´s restaurant kan man få “daneses” (wienerbrød), men deres optøede spandauere kan slet ikke leve op til deres danske brødre i bageriets montre.

Så næste gang jeg skal til Danmark skal jeg helt sikkert en tur til bageren, og jeg forlader den ikke uden rundstykker, tebirkes og romsnegle til hele familien (så vi må håbe der ikke er udsolgt!). Rundstykket skal iøvrigt spises med Buko´s Ananas-smøreost på over´en og mørk pålægschokolade på under´en. Ahhh… skønt! 

Any comments on this issue?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s