Forudsigeligt uoverrasket.

“Jeg vil …. kalde mig skabsoptimist, for jeg forsøger flittigt at lære mig selv altid at frygte det værste. Så er der mulighed for i bedste fald at blive positivt overrasket. I værste fald forudsigeligt uoverrasket”. Dejligt udtryk, ikk´? Forudsigeligt uoverrasket. Ovenstående citat er taget fra Nynne Oldenburgs klumme i Alt for Damerne (6/2011) “Bevar pessimismen!”. Selvom jeg er uenig i klummens overskrift (vi ville da  blive til en kedelig omgang hængemuler, hvis vi alle med stolthed skulle deklarere os pessimister med stort P), så er klummen finfin. Som i: Frisk, sjov og med pointe. Sådan skal en (tøse-) klumme i mine øjne helst være, og Alt for Damernes klummeskribenter gør det godt.  Nynne har ret: der er bestemt større mulighed for at blive positivt overraskede, hvis vi altid frygter det værste. Men muligheden for at blive et nervevrag, der altid må se sig tilbage over skulderen (da det værste jo kan ske anytime), foreligger også, så jeg vælger alligevel at bevare optimismen.

Citatet er bragt helt og aldeles uden Nynne´s (eller udgiverens) tilladelse, så jeg håber bare at Nynne ikke bliver stødt og i stedet glæder sig over, at der er nogen der syntes at hendes ord er så gode, at de bør deles med Gud og hvermand. Man er vel optimist.

Any comments on this issue?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s