Chihuahua, ged, påfugl, firben….

Sidste skoledag! Efter at have kørt min glade 7-årige i skole gik turen op mod huset på vulkanen. 8 km op ad snoede bjergveje. Vejrudsigten melder om fortsat kalima (varme vinde der blæser fra Sahara), så vi kan forvente temperaturer op mod midt i 30´erne. Det går langsomt på vejen op ad bjerget p.g.a. de mange sving og stejle bakker. Heldigvis! For pludseligt stod der midt på vejen foran bilen en sød lille chihuahua. Den var helt sikkert faret vild, for der var langt til nærmeste hus og endnu længere til nærmeste landsby. Jeg kørte ind til siden, satte katastrofeblinket til (nemmeste måde at parkere i Spanien) og steg ud af bilen for at tage den lille vovse med til den nærmeste landsby nogle kilometer op ad bjerget. Måske en af de lokale der vidste hvem der var hundens ejer. Men den var frisk og hurtig og havde bestemt ikke lyst til at komme med mig. Mente måske lige den skulle nyde friheden lidt længere. Så den forsvandt hurtigt ind i det tørre buskads og jeg kørte videre.

Rundt i et hårnålesving måtte jeg igen bremse helt op. En stor flok geder stod og gumlede planter i vejkanten og så ikke ud til at ville lade mig passere. Så med 2½ km i timen listede jeg bilen forbi og kunne herefter fortsætte min færd. Et par hundrede meter endnu…. For pludselig stod jeg køler til næb med en påfugl! Der er masser af katte, kaniner, firben og pindsvin der krydser bjergvejene her, men det er første gang jeg har mødt en påfugl. Standsede bilen, greb kameraet og fik den foreviget. Den havde en bette hale med et par enkelte af de lange smukke fjer, men den så ud til at være ligeglad og bare glad for at kunne trisse rundt der i vejkanten…. Videre af sted med os!

Resten af vejen mødte vi kun firben, der lå og solede sig på asfalten. De er heldigvis lynhurtige, for de flytter sig først i sidste øjeblik når man kommer kørende, så det er yderst sjældent man ser et splattet firben på vejen. Vel oppe i huset viste temperaturen 28 grader. Indenfor. 34 udenfor. Måske man skulle overveje at tænde airconditionen…?

Any comments on this issue?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s