En lidt anderledes frugt

Mispel-frugter

Vi har et fint lille mispel-træ stående i et hjørne af haven, níspero hedder det på spansk. Det er ikke stort, bare en smule højere end mig (162 cm), men det giver en hulens masse frugt allerede tidligt på året, i år allerede i april.

Fuglene har nydt et sødt måltid

Vi forsøger ihærdigt at spise alle de mispel-frugter vi kan så de ikke går til spilde, alligevel bliver frugterne hurtigt overmodne og bløde og falder til jorden. Det er også helt ok, både firbenene og fuglene nyder godt af dem.

Mispelfrugt-marmelade

Frugterne er på størrelse med en blomme og smager af fersken dryppet med citronsaft. Vi piller skrællen af, men de kan godt spises med skrællen på (jeg syntes bare den er lidt bitter og læder-agtig). Hver frugt indeholder 2-4 store frø (sten), der er lette at pille ud. Sidste år havde vi også mispel-frugter i overflod og lavede derfor dejlig marmelade.

Ellers smager mispel-frugterne rigtig godt som dessert, serveret skåret i tern i en skål sammen med jordbær-stykker og en lille klat flødeskum eller vanilje-is. Mums! 

Mispel-træ

7 kommentarer til “En lidt anderledes frugt”

 1. Det ser dejligt ud. Jeg tror mine unger ville synes det var skønt, om jeg lavede saftevand af dem og brugte det til “frys-selv-is”. Mmmm…

 2. Hej. Hjembragte tre sten af denne skønne frugtplante fra Florida. De spirede også … men gik til for nogle år siden. Hvor tror du, at man kan få fat på nøjagtigt DEN plante, du har her ??? Kunne man mon overtale dig til at sende et par sten – imod dækning af udgifter, selvfølgelig ???

  Tusind tak hvis du svarer :^)
  Bedste hilsner
  Ulla Laage

  1. Hej Ulla!
   Mispeltræet var omkring 4 år gammelt, da vi flyttede ind i huset og det er virkelig et hårdfør træ. Jeg er siden da flyttet fra huset og tilbage til Danmark, men ungernes far bor der stadig. Jeg kan sikkert godt overtale ham til at sende nogle sten, men det kommer nok til at vente til sommer. Lige nu er der ingen frugter og jeg tror ikke der ligger nogen sten gemt til udplantning.
   Jeg skal en tur derned i løbet af foråret, så kan jeg skrive igen til dig, når jeg ved mere.
   Mange venlige hilsner
   Line:)

Any comments on this issue?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s