Uhmm, Lemon Meringue Pie

Jeg kan rigtig godt lide at kokkere og bage. Jeg er desværre bare ikke så god til det, så når der endelig er noget der lykkes for mig, syntes jeg at det er værd at dele. Det betyder så også at hvis du ser en opskrift her på bloggen, kan du være stensikker på at den er nem at lave og at den smager tilnærmelsesvis godt.

For en 12 års tid siden smagte jeg en helt vidunderlig Lemon Meringue Pie over there i Alabama. Og jeg forsøgte for første gang i går at lave noget der mindede om den. Fandt en nem opskrift på Alletiders Kogebog (www.dk-kogebogen.dk), der ser således ud:

Tærtebund: 100 g. smør eller margarine, 2½ dl. hvedemel, 2 spsk. vand

Citroncreme (lemoncurd): 1½ dl. sukker, 2½ dl. vand, 2 spsk. hvedemel, 3 æggeblommer (gem hviderne til marengs), 1 spsk. smør eller margarine, reven skal af 2 citroner, 4-5 spsk. citronsaft

Marengs: 3 æggehvider, 6 spsk. sukker

Hak smør og mel sammen til en grynet masse, evt. med en elpisker. Tilsæt vand og rør det til en smidig dej. Lad det hvile koldt et øjeblik. Rul dejen ud så den kan dække formens bund og kanter. Læg den hurtigt over i formen. Tryk dejen til i bunden og op ad kanterne. Prik dejen i bunden med en gaffel og forbag den ved 200 grader i ca. 20 minutter. Lad den afkøle. Bland alle ingredienserne til citroncremen i en rustfri kasserolle. Lad det koge op under omrøring. Hæld den varme creme i den forbagte bund. Pisk æggehviderne til hårdt skum og vend sukkeret i. Bred marengsen over pien. Bag den ved 150 grader i ca 10 minutter til marengsen har fået farve.

Mht. til bagetiden, så måtte jeg give tærten 18 minutter inden den blev god. Og lige inden servering satte jeg den under ovnens grill i ½ minut så marengsen blev sprød på overfladen (slip ikke tærten af syne mens den er under grillen, det går lyn-hurtigt!).

Den tærte jeg lavede blev - næsten - lige så flot!

Tærten var meget nem at lave og selv om den ikke smagte halvt så godt som den jeg fik i USA, er den bestemt besværet værd. Kombinationen af den sød-sure creme, den sprøde bund og den seje marengs er helt perfekt (for en citron-elsker som mig). Velbekomme:)

Any comments on this issue?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s