Parfume-favoritter (2) – til mænd.

1: Yves Saint Laurent “L´homme”. Jeg faldt pladask for YSL´s “L´homme” fra 2006 første gang jeg prøvede den. Og forelskelsen er der stadig. Den udstråler klasse og elegance, men passer alligevel fint til en “rå” mand. Den er umiddelbart en smule sød, men en let citrus og blomster-note opvejer sødmen i et helt tilpas størrelsesforhold, så alle nuancer kommer til sin ret uden at det bliver rodet. Noter som bergamot, basilikum og træ skinner igennem; og lad dig endelig ikke skræmme af ingefæren, der på ingen måde bliver skarp, men derimod blød og behagelig. Jeg stjæler stadig et sprøjt i ny og næ fra min kærestes….

2: Davidoff “Adventure”. Duften er maskulin, frisk og krydret. Som navnet antyder, skal den give associationer om eventyr i den vilde natur. De dominerende noter er mandarin, citron, bergamot, chili og peber, mens basisnoten er eksotisk træ. Og effekten udebliver ikke: Jeg får lyst til at stor-kramme min kæreste og nappe ham lidt i halsen, for han dufter bare SÅ godt når han har den på!

3: Lacoste “Red”. Denne parfume er blevet beskrevet som trendy, spontan og ung; og det var også til min søsters kæreste (som er 13 år yngre end min), at jeg købte den første gang. Men da han fik den på, duftede han bare så godt, at jeg tænkte: Uhm, sådan skal min kæreste også dufte! – og forærede min kæreste en. Noter af bl.a. jasmin, cedartræ, æbke, kanel og patchouli. Og den dufter lige så godt på min kæreste som på min søsters.

4: Cerruti “Image”. Sidst jeg skulle finde en parfume til min kæreste, var det denne her jeg gik efter. En af mine venner brugte den for år tilbage og han duftede altid enormt godt når han havde netop denne her på. Jeg kunne desværre ikke finde den (og købte Davidoff´s “Adevnture” i stedet – heller ikke dårlig), men min kæreste skal helt sikkert have “Image” næste gang han trænger til ny parfume. Duften er frisk, delikat og sensuel; den er ikke overvældende og kan bæres af de fleste. Den minder mig om en frisk brise ved Middelhavskysten, og udstråler med sine diskrete noter af urter, græs og træ optimisme og frisk-ud-af-brusebadet.

5: Calvin Klein “CK Free”. CK Free kom på markedet i sommeren 2009. Jeg var i ´90-erne stor fan af CK One (og syntes stadig den er god – bruger den dog ikke længere), men siden da er der kommet rigtig mange Calvin Klein-dufte i handlen. CK Free blev en glædelig overraskelse i junglen af de utallige CK-varianter. Den er en modig blanding af malurt, enebær, stjerneanis og jackfrugter som top-noter, og derudover kan man bl.a. finde noter af læder, kaffe, tobak, egetræ, cedartræ (alle meget maskuline) samt patchouli. Den er maskulin og frisk og dufter meget af “mand”. Jeg har i en periode været meget adskilt fra min kæreste (vi boede i 2 forskellige lande), og jeg havde en rest af hans CK Free stående hjemme hos mig, som jeg om aftenen sprøjtede på mit ærme, så jeg kunne sidde og “lugte til ham” mens jeg så fjernsyn eller læste. Nu er han hos mig igen, men jeg kan stadig finde på at bruge lidt af den på mig selv. Også om dagen. Noget med at jeg bare er SÅ feminin, at jeg sagtens kan bære en meget maskulin parfume. Eller hvad?  Nå, ikke? Ha ha!

Any comments on this issue?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s