“Rige og berømte” – din lokale frisør!

Frisør "Rige og berømte".
Enhver spansk by med respekt for sig selv har, uanset størrelse, mindst 1 frisør pr. 20 indbyggere. Sådan cirka. I hvert fald rigtig mange frisører i forhold til indbyggere. Det skyldes måske, at det koster omkring en tredjedel af hvad det koster at gå til frisør i Danmark, så selvom lønningerne ikke er synderligt høje hernede, så kan man (damerne!) alligevel tillade sig at besøge frisøren ofte.
Forleden var jeg ude at gå i en mindre havneby her på de Kanariske Øer. Selvom jeg havde passeret en del frisører, var der alligevel én, der fangede min interesse: ”Ricas y Famosas”. Navnet betyder direkte oversat ”Rige og berømte” (feminin) og det er jo egentligt et meget sødt og lidt naivt navn, taget i betragtning at frisørsalonen måske ikke ligner én hvor de rige og berømte kommer tit (undskyld, det er måske ikke så pænt sagt, men forstå mig ret…), eller at man skulle gå hen og blive rig og berømt af at gå til frisør her.
Udadtil lignede lokalet en helt almindelig frisørsalon; en stor dør, der står åbent dagen lang, men ingen vinduer, da lokalet er langt og smalt og der derfor kun er plads til døren i facaden. Når man kigger ind kan man se, at der er plads til 3 kunder ad gangen. Samt stole til dobbelt så mange tilskuere, for en frisørsalon i Spanien er skam ikke kun en business der omhandler klipning af hår! Her kommer faste besøgende dagligt forbi for at holde sig selv og de øvrige tilstedeværende opdateret på hvad der er sket af store ting i landsbyen siden i går.
En kunstig plante på en lille forkromet reol samt et par plakater (lettere falmede reklamer for hårfarve) sørger for et hyggeligt miljø.
Men hvad er det så, der er så specielt ved denne frisørsalon? Det var slet ikke selve salonen, der fangede mit blik, da jeg varsomt nærmede mig.
Et mærkeligt lys spredte sig ud igennem døråbningen. Blåt og kraftigt. Nærmest som når et hus får besøg af en UFO på film. Har de mon et solarium tændt derinde?, tænkte jeg. Eller en blå lysreklame? Måske har de håndværkere, der skal bruge ekstra kraftigt lys til at reparere noget? Men nej, da jeg kom hen til døråbningen kunne jeg se, at det bare var lokalets belysning. Altså, som i ”den daglige belysning i frisørsalonen”. Og så var det jeg tænkte, at mon ikke der er bare en lille bitte chance for, at de måske ikke rammer den helt rigtige farve, hvis man vælger at få farvet hår derinde? Spørgsmålet må forblive ubesvaret…for jeg tør desværre ikke lade det komme an på en prøve.

Any comments on this issue?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s